Sunt geloasa

Sunt foarte geloasa pe prietenul meu. El iese des cu baietii in oras la bere si mereu cand este plecat ma intreb ce face, daca s-a dus in club, cu cine este. I-am spus sa ma ia si pe mine cu el dar mereu zice ca iese cu prietenii lui ca nu vrea sa fie stresat de mine vrea sa se relaxeze. Eu nu inteleg cu mine nu se relaxeaza? Eu de ce sa nu ies cu el? Ies si eu cu prietenele mele dar pe el nu il intereseaza, cred ca nici nu observa cand sunt plecata.

Ce sa fac sa nu mai fiu asa geloasa? Uneori imi doresc sa dispara asa ca prin magie toate lucrurile astea si sa fim din nou indragostiti asa cum eram noi.

Din nefericire gelozia este adesea prezenta in relatiile noastre. Gelozia apare din mai multe motive, din neincredere in propria persoana, din anumite experiente trecute care ne-au ranit foarte tare, din lipsa intelegerii pentru partenerul nostru, din frica de a nu pierde ceva foarte pretios.

Gelozia are acea capacitate ciudata de a se transforma in realitate chiar si atunci cand initial nu avea o baza reala. Adica, atunci cand cineva este foarte gelos si isi tot bate partenerul la cap cu acest lucru si il sufoca, exista mari sanse ca din acest motiv partenerul sa se indeparteze si poate sa nu isi mai doreasca relatia.

Un anumit grad de gelozie este normal, cu totii il avem, insa gelozia morbida, cea care ne face rau atat noua cat si relatiei noastre este genul de gelozie pe care ar trebui sa cautam sa o solutionam.

Poate ar trebui sa vorbesti in mod deschis cu prietenul tau si sa ii explici sentimentele tale. De obicei barbatii au reticente in a vorbi despre asemenea lucruri, insa ar trebui sa ii explici ca este important pentru tine si pentru voi.

Incearca sa nu te mai gandesti mereu la ce face el, unde este, ce gandeste, incearca sa te preocupi de placereile tale, de activitatile tale, de ceea ce iti da un sentiment de bine si satisfactie. Cand te concentrezi si pe tine si iti acorzi mai mult timp, vei vedea ca vei deveni mai increzatoare si mai multumita. Sper sa ne mai scrii sa ne mai scpui ce mai faci.